Heeft jouw kind problemen met lezen en/of spelling? Dan kan hij/zij terecht in praktijk HoeZo! voor onderzoek en begeleiding. Samen proberen we lezen/schrijven gemakkelijker en leuker te maken!
Hallo! Mijn naam is Lisa en ik woon in Dendermonde. In 2023 studeerde ik af aan de Universiteit Gent als Master of science in de Logopedische Wetenschappen. Naast deze praktijk werk ik ook nog in een groepspraktijk in Sint-Gillis-Dendermonde. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij verschillende zelfstandige praktijken, waar ik mijn interesse voor leer- en articulatiestoornissen ontdekte. Ik maakte ook kennis met het behandelen van taalstoornissen en afwijkende mondgewoontes. Bovendien volgde ik een masterclass over leerstoornissen en woonde ik reeds vormingen bij over het behandelen van articulatiestoornissen en OMFT. Ik vind het belangrijk om te blijven groeien en volg daarom bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ik heb een groot hart voor kinderen en vind het heel fijn om te zien hoe ze vooruitgang boeken tijdens de therapiesessies.
Groetjes,
Lisa
Lisa Mettepenningen: lisa@praktijkhoezo.be
Individuele therapie kan worden opgestart na een onderzoek. Op basis van de intake en de testresultaten wordt de therapiefrequentie bepaald.
De afspraken gaan meestal door op wekelijkse vaste momenten (enkel tijdens schoolvakanties kan dit wijzigen).
Kinderen krijgen vaak een kleine opdracht of een spelletje mee naar huis om te oefenen.
T.e.m. 9 jaar: 30 min.
Vanaf 10 jaar: 30 min. of 60 min.
In de praktijk
Op school (bij goedkeuring van de directie)
Op dit moment zijn er geen groepslessen.
Op dit moment is er geen oudercursus.
Contacteer onze praktijk om uw kind aan te melden. Naam, leeftijd, aanmeldingsreden en telefoonnummer worden genoteerd. Er wordt meteen een afspraak gemaakt voor het logopedisch onderzoek of er wordt na teamoverleg opnieuw contact met u opgenomen om datum en uur af te spreken. Stap 2 wordt uitgelegd en u brengt deze vervolgens in orde (tegen de datum van het onderzoek).
Contacteer een huisarts, NKO- of kinderarts om een voorschrift voor een logopedisch bilan dyslexie op te stellen. Dit voorschrift brengt u mee naar het logopedisch onderzoek, alsook 3 kleefbriefjes van de mutualiteit.
Het logopedisch onderzoek wordt uitgevoerd. Dit kan ongeveer 60 tot 90 minuten duren, afhankelijk van het probleem.
Na het onderzoek verzamelt de logopediste de resultaten en stelt ze het logopedisch bilan op. De resultaten worden telefonisch besproken of we maken hiervoor een nieuwe afspraak.
Hierna gaat u opnieuw naar de geneesheer-specialist (geen huisarts!) die op basis van het logopedisch bilan een voorschrift voor therapie zal schrijven.
U bezorgt alle documenten aan de logopediste.
info@praktijkhoezo.be, 0485 25 81 65
Bij een (grote) spellings- of leesachterstand en bij een goedkeuring door uw mutualiteit kan u een terugbetaling krijgen voor maximum 2 jaar.
Kleinere problemen vallen soms niet binnen de wettelijke nomenclatuur. Er geldt hiervoor ook een terugbetaling via een forfaitair bedrag, afhankelijk van uw mutualiteit. Neem voor meer info contact op met uw mutualiteit.